Renault-teammanager Steve Nielsen zet al spelende hoger in, nu blijkt dat de renstal de zaakjes dit jaar beter op orde heeft dan verwacht.

In Monaco ging Robert Kubica dankzij een derde plaats al voor de tweede keer dit seizoen naar het podium. De goede prestaties van de Pool hebben de verwachtingen van het team doen stijgen, geeft Nielsen aan: "Aan het begin van het jaar hadden we niet verwacht dat we in Monaco een podium zouden pakken", zegt hij tegen Motorsport-Total.

"We zijn zelfs een beetje teleurgesteld met de derde plek, omdat we denken dat we misschien tweede of zelfs eerste hadden kunnen worden", stelt Nielsen. "De snelheid van de auto is goed. Tijdens de kwalificatie bij de eerste tien horen is nu niet goed genoeg meer voor ons. We willen meedoen met de top zes en strijden voor het podium."

Om het ook in het constructeurskampioenschap goed te doen, is het volgens Nielsen nodig dat ook Vitaly Petrov vaker punten pakt. De Rus staat momenteel op zes punten, terwijl Kubica er al 59 heeft. "We willen met Mercedes om de vierde plaats bij de constructeurs duelleren. Dan is het belangrijk om met twee auto's te scoren."