Valtteri Bottas is de eerste coureur in de twintigjarige historie van de Masters of F3 die erin is geslaagd de race tweemaal te winnen.

De Finse testrijder van Williams, die onlangs tijdens een rechtelijntest zijn eerste meters in een Formule 1-auto aflegde, versloeg zijn ART-teamgenoot Alexander Sims, die van pole position was vertrokken.

Wisselvallig weer maakte het een lastige race voor de Formule 3-rijders. Vlak voor de start ging het steeds harder druppelen en moest een moeilijke beslissing genomen worden tussen slicks en regenbanden. De meeste coureurs kozen voor slicks.

In de beginfase schoot de op regenbanden gestarte Roberto Merhi echter pijlsnel naar voren. Hij veroverde de leiding van de wedstrijd. Omdat de regen niet doorzette, waren zijn banden echter ook snel versleten en zakte hij weer terug.

Bottas en Sims kwamen zo terug aan kop. Zij hadden zich niet zoals vele anderen, waaronder de Nederlanders Nigel Melker en Stef Dusseldorp, laten verleiden om alsnog over te stappen op regenbanden. Even zette Sims zijn teamgenoot nog onder druk, maar de Fin wist de aanval te pareren en vervolgens relatief eenvoudig zijn tweede Masters-zege op rij binnen te halen.

Achter ART-rijders Bottas en Sims maakte Marco Wittman, eveneens uitkomend in de Euro Series, het podium compleet. Melker, die zich in zijn debuutrace in de Formule 3 knap als zesde had gekwalificeerd, werd uiteindelijk als veertiende geklasseerd en Dusseldorp als eenentwintigste.