Team Lotus teambaas Tony Fernandes heeft ontkend dat hij van plan is Jarno Trulli deze winter op straat te zetten, al blijven de geruchten over een vervroegd pensioen van de Italiaanse coureur aanhouden.

De positie van de 37-jarige Trulli staat onder druk omdat hij een stuk minder presteert dan zijn teamgenoot Heikki Kovalainen en bovendien ook niet altijd even positief over het team is geweest.

Hoewel Trulli een deal voor 2012 op zak heeft met Lotus, dat dan als Caterham verder gaat, duiken er om die redenen toch geruchten op dat de veteraan wel eens aan de kant gezet kan worden.

Trulli’s plaatsje zou dan kunnen worden ingenomen door bijvoorbeeld Adrian Sutil of Rubens Barrichello, terwijl ook Red Bull-jongelingen Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo met het zitje in verband worden gebracht. Om één van laatstgenoemde coureurs onder te brengen, zou Red Bull bovendien bereid zijn enkele miljoenen richting Lotus over te maken.

In gesprek met Autosport heeft Team Lotus-teambaas Fernandes nu echter min of meer ontkracht dat Trulli op straat wordt gezet: “Op het moment hebben we een contract met Jarno en rijdt hij in 2012 dus gewoon voor ons”, zegt hij, waarbij vooral het gebruik van de woorden ‘op het moment’ opvallend is.

Volgens Lucio Cavuto, de manager van Trulli, is het aanblijven van zijn cliënt echter gegarandeerd. “Jarno staat onder contract voor volgend jaar en zijn positie binnen het team staat dus niet ter discussie”, verklaart hij tegenover het Italiaanse 422race.

Dat er desondanks nog volop wordt gespeculeerd over de toekomst van Trulli, is niet verwonderlijk. Volgens Autosport heeft Red Bull afgelopen weekend met Fernandes onderhandeld om Ricciardo het zitje van de enkelvoudige Grand Prix-winnaar te laten overnemen, aangezien de energiedrankfabrikant graag wil dat de Australische jongeling race-ervaring blijft opdoen.

Voor Red Bull wordt het komende winter sowieso schuiven met de poppetjes in het jongelingenprogramma. Bij Toro Rosso zijn namelijk twee plaatsjes beschikbaar, maar behalve de jonge talenten Ricciardo en Vergne komen ook de vaste coureur Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi daar uiteraard nog gewoon voor in aanmerking.