Volkswagen Motorsport heeft de Nederlander Kevin Abbring en de Noor Andreas Mikkelsen geselecteerd voor het Volkwagen Junior Programma. De twee jonge coureurs delen komend seizoen de tweede Skoda Fabia S2000 van het team waar Sébastien Ogier kopman is.

 

Volkswagen keert in 2013 terug in het WRC met de Polo R. Ter voorbereiding is het team sinds vorig jaar actief met een Fabia S2000 van dochtermerk Skoda. Gedurende 2011 kregen verschillende coureurs de gelegenheid zich in de kijker te rijden. Abbring maakte veel indruk in Wales en dat leverde hem een vaste aanstelling op voor dit seizoen.   

 

“Kevin heeft het fantastisch gedaan in de Rally van Wales”, aldus Kris Nissen, de teambaas van Volkswagen Motorsport. “Wij denken dat hij één van de beste jonge rallyrijders ter wereld is. We zijn er zeker van dat hij net als in Groot Brittannië fantastische prestaties zal leveren.”

 

Abbring, die volgende week in Monte Carlo het jaar aftrapt, moet de auto weliswaar delen met Mikkelsen, maar grijpt de kans met beide armen aan. “Het is een enorme eer om in hetzelfde team te zitten als Ogier”, zegt hij. “Ik schaar Sebastien tot de topdrie rallycoureurs van dit moment. Van hem kan ik veel leren. Net als zijn navigator Julien Ingrassia is het een bovendien een heel aardige collega.”