De Nederlander Kevin Abbring heeft de FIA Institute Driver of the Academy Award gewonnen. Het FIA Institute roemt Abbring om zijn talent en het feit dat hij beseft hoe belangrijk het is om autosport om een veilige manier te bedrijven.

Rally-coureur Abbring heeft de prijs gewonnen in het kader van de FIA Young Driver Excellence Academy, een opleidingsprogramma van het FIA Institute waar Abbring deel van uitmaakt.

De Young Driver Excellence Academy is in het leven geroepen om racetalent te begeleiden en stimuleren en bestaat uit twaalf jonge racetalenten uit verschillende disciplines.

De Academy kende dit jaar zijn vuurdoop en de FIA heeft Abbring als eerste winnaar van het programma aangewezen omdat men onder de indruk is van zowel zijn prestaties achter het stuur alsmede zijn toewijding aan de veiligheidslessen die de FIA middels de Academy probeert over te brengen.

Als onderdeel van de prijs zal Abbring door voormalig rally-coureur Robert Reid en oud-Formule 1-coureur Alexander Wurz worden bijgestaan bij een bezoek aan een World Rally Championship-evenement. Aldaar zullen Reid en Wurz ervoor zorgdragen dat Abbring in contact kan komen met ‘belangrijke spelers uit de WRC die hem kunnen helpen in zijn carrière’.

Reid sprak tijdens de prijsuitreiking zeer lovend over Abbring: “Hij heeft veel talent en pakte alles heel snel op. Kevin heeft het geweldig gedaan binnen ons programma en gaat een geweldige ambassadeur worden voor het FIA Institute en de Academy”, zegt Reid over Abbring, die al heeft toegezegd graag als een ambassadeur op te treden voor de Academy en het Institute.

Onze landgenoot zelf geeft daarnaast aan veel aan de Young Driver Excellence Academy te hebben gehad. “Ik heb me er als coureur echt door kunnen ontwikkelen. De Academy heeft me geholpen mijn sterke punten te vergroten en mijn zwaktes te overkomen, waardoor ik een stuk completer ben geworden.”

De 22-jarige Abbring, die dit seizoen het Franse gravelkampioenschap heeft gewonnen, benadrukt verder dat de veiligheid zowel bij de FIA als hemzelf hoog in het vaandel staat: “Dit programma heeft ons geleerd hoe we als coureurs veilig kunnen racen en hoe we ook aan andere kunnen overbrengen dat veiligheid altijd het belangrijkste is, of je nu aan het racen bent of op de openbare weg rijdt.”