De talentvolle Nederlandse rallycoureur Kevin Abbring neemt namens Volkswagen deel aan de Rally van Groot-Brittannië in een Skoda Fabia S2000.

Volkswagen gaat vanaf 2013 meedoen aan het WRC en ter voorbereiding daarop rijdt het dit jaar alvast enkele ‘testrally’s’. Hoewel de eigen rallyauto nog niet raceklaar is, kan het gebruikmaken van de Fabia’s van dochteronderneming Skoda om het teampersoneel alvast te laten wennen aan de WRC-procedures.  

Daarnaast maakt het Duitse merk van de gelegenheid gebruik om jonge rallyrijders te evalueren. In Duitsland was Hans Weijs jr. aan de beurt en voor de slotrally van het seizoen kiest Volkswagen voor Abbring. Na eerder deel uitgemaakt te hebben van het KNAF Talent First-programma neemt Abbring nu deel aan de FIA Institute Academy. Daarnaast is hij actief in het Franse gravelkampioenschap met een Citroën DS3 R3.

“De Rally van Groot-Brittannië in Wales is een van de meest uitdagende ronden van het kampioenschap”, stelt Volkswagen-teambaas Kris Nissen. “Kevin heeft al de nodige internationale ervaring, maar zal moeten wennen aan de auto en de nieuwe omgeving. Daarbij kan hij rekenen op onze volledige steun.”