Kevin Abbring heeft zijn naam gevestigd in de internationale rallywereld door samen met navigator Lara Vanneste de S2000-categorie te winnen in de Rallye de Monte Carlo. In het algemeen klassement eindigden ze op een twaalfde plaats.

 

Abbring deed namens Volkswagen Motorsport mee aan de prestigieuze rally in een Skoda Fabia S2000. Zijn teamgenoot Sébastien Ogier maakte furore met een tussentijdse vierde plaats, maar crashte hard uit de rally. Abbring reed nagenoeg foutloos en wist zelfs enkele krachtige WRC-auto’s achter zich te laten.

 

“De ‘Monte’ winnen zorgt voor een ongelooflijk gevoel”, vertelt Abbring bij de prijsuitreiking voor het Koninklijk Paleis in Monaco. “Wij hebben ons van proef tot proef verbeterd en de opdracht van het team uitgevoerd. Afgezien van een ‘momentje’ toen we met een lekke linker voorband een rechterbocht iets te snel namen, is alles prima verlopen.”

 

Kris Nissen, sportief directeur van Volkswagen, is trots op de prestatie van de jonge Nederlanders en zijn Belgische navigatrice. “Een groot compliment aan onze rijders en het hele team, want in de rallysport is een overwinning altijd van het hele team,” Nissen. “Kevin heeft een fantastische prestatie geleverd. Hij heeft op een indrukwekkende manier aangetoond over wat voor een groot talent hij beschikt en waarom wij hem als Volkswagen Junior ondersteunen.”