Ondanks de problemen met de motor en de dubbele uitvalbeurt in Bahrein leidt Renault nog steeds de midfield battle. De Franse renstal blikt vooruit naar de vierde race van het seizoen, de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Twaalf punten behaalde Renault dit seizoen, zes dankzij Daniel Ricciardo, zes dankzij Nico Hulkenberg. In Azerbeidzjan hoopt teambaas Cyril Abiteboul op een nieuwe lading punten. Chaos vermijden is daarvoor erg belangrijk in Bakoe. “Bakoe is vaak onvoorspelbaar, waardoor de races opwindend zijn. Het is een kans om te profiteren van de fouten van de concurrentie, al moet je dan natuurlijk zelf fouten vermijden.”

Lees ook: Prost: ‘De auto’s zijn technisch super indrukwekkend, maar we zijn te ver doorgeschoten’

Foto: Motorsport Images

Iemand die mee kan spreken over chaos in Bakoe is Daniel Ricciardo. Vorig jaar crashte hij met toenmalig teamgenoot Verstappen, in 2017 won de Australiër een knotsgekke race. “2017 was een wilde race, het was alsof we aan het karten waren en we allemaal weer kinderen waren.”

De goedlachse Australiër heeft het wel voor het stratencircuit aan de Kaspische zee. “Er zijn sommige dingen in Bakoe die toekomstige circuits zouden kunnen namaken. Het lange, bochtige rechte stuk leent zich voor massale slipstreaming en close racing“, aldus Ricciardo.

Waar Ricciardo wist te profiteren van de situatie in Azerbeidzjan, had teamgenoot Hulkenberg minder geluk in het verleden. “De race is elk jaar interessant. De afgelopen twee seizoenen had ik  er een beetje ongeluk, want je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn om van de gelegenheid te profiteren.”