“Onacceptabel”, zo noemt teambaas Cyril Abiteboul de gelijktijdige dubbele uitvalbeurt van Renault in Bahrein. “We hebben al eerder last gehad van deze problemen en het wordt nu steeds frustrerender.”

Het leek nog best een goede race te worden voor Renault in Bahrein, met Nico Hülkenberg op de zesde positie en Daniel Ricciardo op de tiende. Een finish die goed was geweest voor negen punten, maar die gingen in rook op toen vijf ronden voor het eind Hülkenbergs motor plofte en Ricciardo’s auto ineens stilviel. Enigszins potsierlijk stonden beide Renaults ineens vrijwel gelijktijdig aan de binnenkant van bocht één geparkeerd.

Lees ook: Renault beleeft teleurstellend weekend in Bahrein

“Dit zijn problemen waar we eerder mee te maken hebben gehad, maar het is ons niet gelukt ze in Bahrein op te lossen”, vertelt Abiteboul. “Dit wordt steeds frustrerender en is onacceptabel”, windt de Renault-teambaas er geen doekjes om, juist omdat de Franse bolides verder ‘vrij competitief waren in de kwalificatie en race’. “We moeten hier snel op reageren en ons op de betrouwbaarheid richten”, hamert hij dan ook op verbetering op dat vlak.

Met Hülkenberg die ook in de kwalificatie al last had van technische problemen, net als twee weken geleden in de kwalificatie in Australië, en Ricciardo die in twee races nog geen een keer de finish heeft gehaald, spreekt Abiteboul van “een slechte start van het seizoen”. Positief is wel dat motorklant McLaren er goed voor de dag kwam, al heeft McLarens Carlos Sainz afgelopen weekend wel als eerste coureur al een motorwissel moeten doorvoeren.

Lees ook: Haas en Renault halen uit naar ‘klagend’ Renault: ‘Misschien doen zijn hun huiswerk niet goed’