Het weekend van Renault in Bahrein verliep sowieso niet al te best, maar de dubbele uitvalbeurt aan het einde van de race maakte de ramp voor het Franse team compleet. Niet verrassend zijn de coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg na afloop teleurgesteld.

Lees ook: Lewis Hamilton wint spektakelstuk in de woestijn van Bahrein

De snelheid zat er het hele weekend al niet in bij Renault. Het team bivakkeerde tijdens de vrije trainingen al in de lagere middenmoot en tijdens de kwalificatie eindigden Ricciardo en Hülkenberg respectievelijk op de elfde en zeventiende plek. Tijdens de race zag het iets beter uit voor de mannen in het geel. Hülkenberg stevende lange tijd af op een zesde positie, en ook Ricciardo leek op weg naar punten.

In ronde 42 ging het mis voor beide mannen, toen zij met elkaar in contact kwamen. Een race-incident, aldus de beide heren. Toch illustreerde het een groter probleem. “Mijn stint was te lang voor een eenstopper, we verloren tijd en grip. Daardoor reed ik tegen Nico aan, een tweestopper was beter geweest”, verklaart Ricciardo het incident tegen Ziggo Sport. Ook Hülkenberg doet de botsing af als een incident en wil er niet teveel woorden aan vuil maken. “Ik gaf hem veel ruimte, maar hij raakte mij toch. Dat kan gebeuren, we gaan weer verder.”

Hierna was de gifbeker nog steeds niet leeg voor Renault. In de laatste fase van de race vielen beide coureurs uit, vreemd genoeg binnen dezelfde ronde. “De MGU-K faalde”, verklaart Ricciardo. Hülkenberg weet niet wat bij hem de oorzaak van zijn uitvalbeurt was, maar toch ziet hij wat positieve punten aan zijn race. “Ik ben tevreden met wat ik gedaan heb. Ik was blij geweest met de zesde plaats, maar aan het einde van de dag moet alles lukken. Dat is niet gebeurd, maar het blijft een teamsport. We moeten nu gaan werken aan de betrouwbaarheid.”

© Motorsport Images