De start van het Formule 1-seizoen 2024 komt meer en meer in zicht. Eerst wachten echter nog de testdagen voor Max Verstappen en consorten: het aftellen is begonnen. Woensdag is het al zover, dus tijd voor een vooruitblik.

WAT:

Drie testdagen. Heel veel zijn het er dus niet, maar desondanks kunnen de teams waardevolle input verzamelen over de nieuwe bolides. Drie dagen testen betekent dat er veel uitgeprobeerd kan worden en dat coureurs kunnen wennen aan hun auto’s. Wat is de eerste indruk van de nieuwe auto, werken de aangepaste of vernieuwde onderdelen en hoe staat het met snelheid en betrouwbaarheid en de balans van beide? De teams hopen zoveel mogelijk antwoorden te vinden.

WAAR:

Het Bahrain International Circuit in Sakhir. Het is een baan die veel van mens en machine – en vooral banden – vraagt. En het is ook de plek waar het seizoen de laatste jaren traditioneel ook de openingsrace kent. In 2024 is dat niet anders.

WANNEER:

Woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 februari. Elke dag mogen de coureurs een ongelimiteerd aantal ronden en kilometers afleggen tussen 10.00 en 19.00 uur plaatselijke tijd (8.00-17.00 Nederlandse tijd). De dagen zijn verdeeld in twee sessies: ’s ochtends en ’s middags.

Bekijk hier de volledige Formule 1-kalender 2024 met alle data en tijden

WIE:

Alle coureurs die in 2024 op de grid staan, zullen in Bahrein in actie komen:

Red Bull: Max Verstappen (woensdag/donderdagmiddag), Sergio Pérez (donderdagochtend/vrijdag)
Mercedes: Lewis Hamilton (donderdag/vrijdagochtend), George Russell (woensdag/vrijdagmiddag)
Ferrari: Charles Leclerc (woensdagochtend, rest nog niet bekend), Carlos Sainz (woensdagmiddag, rest nog niet bekend)
McLaren: Lando Norris, Oscar Piastri (beide elke dag een ochtend of middag)
Aston Martin: Fernando Alonso (woensdagochtend, rest nog niet bekend), Lance Stroll (woensdagmiddag, rest nog niet bekend)
Alpine: Esteban Ocon, Pierre Gasly (beide elke dag een ochtend of middag)
Williams: Alexander Albon (woensdagochtend, rest onbekend), Logan Sargeant (woensdagmiddag, rest onbekend),
Visa RB: Yuki Tsunoda (woensdagochtend, rest onbekend), Daniel Ricciardo (woensdagmiddag, rest onbekend)
Stake F1: Valtteri Bottas, Guanyu Zhou (nog onbekend)
Haas: Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen (beide elke dag een ochtend of middag)

LEUK FEITJE:

Publiek was vorig jaar in Bahrein welkom tijdens de testdagen, een kaartje was er al vanaf een paar euro. Toeschouwers konden daarmee plaatsnemen op de hoofdtribune en zo de eerste gereden meters van de nieuwe bolides live aanschouwen. Naar verwachting zijn fans ook dit jaar weer welkom in Bahrein.

ONLINE TE VOLGEN

Je kunt de actie live volgen via Viaplay en F1TV en natuurlijk hier op onze site, elke dag, voorzien van allerlei updates tijdens de sessies.


Mis ‘m niet: onze FORMULE 1 Seizoengids 2024 met voorbeschouwingen, achtergronden, interviews, alle cijfers en data en nog véél meer: 116 pagina’s dik! Vanaf dinsdag in de winkel of bestel ‘m hieronder: