Christijan Albers wordt de nieuwe ceo bij Caterham. Dat meldt De Telegraaf. Zijn voormalige teambaas Colin Kolles wordt adviseur van het team.

De Formule 1-renstal van Caterham is door Tony Fernandes verkocht aan een consortium van investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten. Teambaas Cyril Abiteboul keert terug naar motorfabrikant Renault. Aan Albers dus de taak de organisatie opnieuw op te bouwen. Komende week zal hij tijdens de Grand Prix van Engeland voor het eerst meedraaien met het team. 

Albers reed in 2007 zop Silverstone zijn laatste Grand Prix voor Spyker. In totaal stond hij 46 keer aan de start in de Formule 1 voor Minardi, Midland en Spyker. Hij pakte vier punten tijdens de veelbesproken Grand Prix van Amerika op Indianapolis waar door bandenproblemen alle Michelin-coureurs verstek lieten gaan. 

De Nederlander heeft geen gemakkelijke opgave. Caterham is bezig aan een tegenvallend seizoen en staat laatste in het constructeurskampioenschap. Fernandes kondigde bij aanvang van het seizoen al aan dat wanneer de prestaties tegen zouden vallen hij op zoek zou gaan naar een koper. 

Albers kan rekenen op de steun van Kolles, die hij goed kent als teambaas bij Midland en Spyker. Ook reed Albers tweemaal de 24 uur van Le Mans voor het team van Kolles. De Roemeense Duitser zou betrokken zijn bij de oprichting van het Roemeense F1-team Forza Rossa, maar die plannen lijken nu op losse schroeven te staan.