Alexander Albon heeft een ‘vrij saaie race’ op Suzuka achter de rug, maar behaalde met een vierde plaats in Japan toch het beste resultaat uit zijn nog prille Formule 1-loopbaan.

Tot de Grote Prijs van Japan was een vijfde plek namelijk Albons beste resultaat. De Britse Thai finishte twee keer als vijfde: in België, zijn eerste race voor topteam Red Bull na zijn tussentijdse promotie van talententeam Toro Rosso, en in Rusland, waar hij zich twee weken geleden van de twintigste plek naar voren knokte.

Lees ook: Gefrustreerde Verstappen: ‘Wat moet hij nog meer doen om geen straf te krijgen?’

“Dit was een vrij saaie race”, zegt Albon echter tegen Ziggo Sport over zijn rit van de zesde plek bij de start naar de vierde aan de streep. “Het was niet zoals in Sotsji, waar ik echt van ver terug naar voren kwam.”

Toch diende Albon wederom wat plekken goed te maken, ditmaal na een slechte start. “Die was echt slecht, en het was mijn fout. Een vrij grote fout. Ik maakte het mezelf zo niet makkelijk”, erkent de zelfkritische coureur, die zich zo langs Lando Norris (met enig ellebogenwerk) en Carlos Sainz diende te knokken.

“Het begin van de race draaide om plekken terugpakken. Toen dat gelukt was, reed ik vierde”, zegt Albon, die ook profiteerde van het wegvallen van Max Verstappen en Charles Leclerc voor hem. “Als vierde reed ik in een niemandsland. Dat was het voor onze race.” Saai, maar wel met zijn beste resultaat tot op heden.

Lees ook: Mercedes grijpt zesde constructeurstitel na zege Bottas