De wens van Formule 1’s topman Stefano Domenicali om het weekendformat te veranderen kan op steun rekenen van Alexander Albon en Lando Norris. Volgens de Britse coureurs zou er een streep kunnen door de vrije trainingen. “Die gebruiken we slechts om de auto af te stellen.”

Er is de laatste weken veel discussie over: heeft het huidige GP-format van de Formule 1 zijn langste tijd gehad? Als het aan Domenicali ligt wel. Zo zijn met name de drie vrije trainingen van een uur onderwerp van gesprek. Volgens FOM’s topman vindt het publiek de oefensessies, met name de twee op vrijdag, saai om naar te kijken.

VIDEO: Norris raakt bijna Verstappen in laatste vrije training Saoedi-Arabië

Alexander Albon kan zich wel vinden in de woorden van Domenicali. De Williams-coureur vindt dat het aantal trainingsuren gereduceerd kan worden. “Wij gebruiken de training alleen om de auto af te stellen.” Albon stelt voor de vrijdag af te schaffen (‘teams moeten nu met 23 races al personeel roteren’) en zaterdagochtend een trainingssessie van twee uur te plannen, waarna er gekwalificeerd kan worden.

Bijval 

Albon krijgt bij zijn voorstel bijval van Lando Norris. Ook hij vindt het geen probleem als het format op de schop gaat. ”Ik heb liever één vrije training.” De Brit vindt het spannender als hij na een training meteen de kwalificatie in moet duiken. “Coureurs gebruiken niet altijd alle sessies om te wennen, maar om de strategie te bepalen.” En dat is volgens Norris voor fans en coureurs niet interessant.

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel. Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Reportage: Verstappen op weg naar derde titel? ‘Hij is gemaakt om te winnen’
  • Alonso neemt Aston Martin bij de hand: ‘Geef Fernando vertrouwen en je krijgt 110% van hem’
  • Exclusief interview: Valtteri Bottas heeft lak aan de mening van anderen
  • Documentairemaker Nick Hoedeman: de schaduw van Max Verstappen
  • Interview: Daniel Ricciardo openhartig over zijn nieuwe leven als derde coureur   
  • Manager Guilaume Le Goff rekent op een steile opmars van Nyck de Vries
  • Columns Rob Kamphues, Koen Vergeer en Nelson Valkenburg
  • De mooiste foto’s van huisfotograaf Peter van Egmond
  • En verder alles over de GP’s van Saoedi-Arabië en Australië

Gratis verzending in Nederland!