*

Albon: ‘Happy met de pace, maar een rommelige race’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 september 2019 18:48

Albon: ‘Happy met de pace, maar een rommelige race’
Motorsport Images

Onderweg naar de zesde plaats raakte Red Bulls Alexander Albon onder meer slaags met Carlos Sainz en Kevin Magnussen én hij kreeg vijf strafseconden aan zijn broek. “Zonder die straf was ik denk ik vijfde geweest”, zegt hij, maar met de zesde plek is hij alsnog niet ontevreden.

In pas zijn tweede race voor Red Bull sinds zijn overstap van Toro Rosso, finishte Albon voor de tweede keer op rij in de top zes. Waar hij een week eerder op Spa als vijfde finishte, moest hij het nu echter met de zesde plaats doen na een race waarin volgens de Britse Thai ‘meer dan genoeg gebeurde’.

Lees ook: Verstappen: ‘Qua snelheid waren we goed onderweg’

Dat begon al bij de start. “Die was niet best”, erkent Albon. “Ik kwam niet goed van mijn plaats en daarna wachtte een lange run naar de eerste bocht, dus ik verloor wat plekken. Dat moeten we dus nakijken, maar daarna was het een solide race.” Al was het ook, zo geeft hij toe, ‘geen makkelijke race’.

“Het was namelijk niet eenvoudig voor ons om hier in te halen op de rechte stukken, dus we moesten het in de bochten doen. Soms lukte dat, soms niet.” Zo verloor Albon een aantal plekken in duels met Sainz en Magnussen, terwijl hij ook nog eens een tijdstraf van vijf tellen kreeg voor het afsnijden van de chicane.

“Toch heb ik niet het idee dat mijn acties heel gek waren”, zegt hij. “En zonder die straf, was ik denk ik vijfde geworden.” Uiteindelijk werd het dus zesde, na ‘een rommelige race’. Maar ook eentje met genoeg om tevreden over te zijn. “Ik ben overall happy met mijn tempo, als ik dat vergelijk met Spa vorige week. En ook als ik mijn pace van nu vergelijk met die van Max Verstappen toen en nu”, aldus Albon.

Lees ook: Albon: ‘Het is nog wat finetunen, maar het eerste gevoel was vrij goed’

Lees meer over

Albon Red Bull