Alexander Albon sloot in de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika als zesde aan. De Britse Thai kon zich niet in de strijd tussen de top vijf mengen, maar is alsnog ‘vrij happy’.

Dat laatste komt dan vooral omdat de Red Bull-coureur een ‘vrij moeilijke’ vrijdag achter de rug heeft. “Daarom vind ik dit ook niet te slecht”, zo omschrijft hij zijn zesde plek en tijd op zaterdag, ruim vier tienden achter zijn als derde geplaatste teamgenoot Max Verstappen, ten overstaan van Ziggo Sport.

Lees ook: Bottas grijpt poleposition voor Grand Prix van Amerika

“Het was wel oké”, zegt Albon verder over zijn kwalificatie. “Ik maakte in mijn laatste ronde een foutje. Ik had ook niet dezelfde pace als de jongens vooraan, maar ik had er dichter op gezeten zonder dat foutje”, redeneert hij, logischerwijs.

In tegenstelling tot de jongens in de top vijf, die op mediums vertrekken, start Albon zondag op de zachte banden. “Hopelijk heb ik daarop een goede start en kan ik iemand inhalen in de eerste bocht, Lewis Hamilton of iemand anders”, lacht de Red Bull-rijder. “En verder, tsja, verder zien we wel.”

Lees ook: Hamilton: ‘Albon wacht een mooie toekomst, Red Bull moet achter hem blijven staan’