Jaime Alguersuari claimt dat hij nooit bang is geweest om zijn stoeltje bij Toro Rosso aan Daniel Ricciardo te verliezen: ‘Om geruchten maak ik me niet druk’.

Alguersuari’s plek bij Toro Rosso stond – net als die van zijn teamgenoot Sébastien Buemi – al voor aanvang van het seizoen op de tocht.

De beide coureurs maken deel uit van het talentenprogramma van Red Bull en zijn gestald bij Toro Rosso, maar hebben Helmut Marko verleden jaar niet echt weten te overtuigen, terwijl Red Bull met Ricciardo en ook Jean-Eric Vergne nog twee talentenvolle jongelingen achter de hand heeft.

Alguersuari en Buemi kregen echter het voordeel van de twijfel en lijken vooralsnog genoeg gedaan te hebben om in ieder geval dit seizoen nog bij Toro Rosso te mogen blijven, aangezien Ricciardo inmiddels aan HRT is uitgeleend en Vergne nog altijd in de Formula Renault 3.5 Series uitkomt.

In interview met Autosport laat Alguersuari nu weten dat hij nooit voor zijn zitje heeft gevreesd: “Als ik van mezelf wist dat ik het niet goed had gedaan, had ik me wel zorgen gemaakt, maar ik heb er alles aan gedaan en er was dus geen reden om me druk te maken.”

“Ik heb geen fouten gemaakt, ben niet gecrasht en was ook niet langzaam in de races”, blikt Alguersuari terug. “De reden dat het niet goed liep, was iets anders. Ik slaagde er namelijk niet in de auto goed af te stellen, maar dat was slechts een kwestie van tijd en gaat inmiddels een stuk beter.”

“Ik heb nog altijd geen schat aan ervaring zoals Rubens Barrichello of Fernando Alonso, maar ik ben tegenwoordig wel veel meer gewend aan de Formule 1 en alles wat erbij komt kijken.”

“Het gaat nu al steeds beter en die stijgende lijn zal zich gedurende het jaar alleen maar verder doortrekken”, voorspelt de Spanjaard.

“Er zit namelijk nog altijd meer in het vat, ook al heb ik ook de laatste paar races al goede resultaten geboekt”, vervolgt de coureur die negen punten heeft overgehouden aan de laatste drie Grands Prix.

Wat zijn toekomst betreft, tast Alguersuari ondanks zijn huidige goede vorm en zelfvertrouwen desalniettemin in het duister: “Ik beslis daar niet over, want dat is aan de bazen van Red Bull en aan Helmut, maar om geruchten maak ik me niet druk.”

“Als coureur heb je altijd met spanning en druk te maken, en ik moet daar al mee leven sinds ik vijftien ben”, legt de 21-jarige uit. “Je moet er gewoon voor zorgen dat je tevreden over jezelf kunt zijn. Je moet je uiterste best doen en kalm blijven, dan komen de resultaten vanzelf wel.”