Voor Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari heeft de aankomende race in Hongarije een bijzonder tintje, want hij maakte een jaar geleden zijn debuut op de Hungaroring.

Met zijn negentien jaar en 125 dagen maakte Alguersuari vorig jaar als jongste coureur ooit zijn debuut in de Formule 1: "Wat ik me nog het best voor de geest kan halen van dat weekend is dat ik de race daadwerkelijk heb uitgereden. Dat was namelijk het zwaarste wat ik ooit had gedaan."

"Ik had echt niet verwacht dat ik de finish zou halen", erkent Alguersuari, die als vijftiende over de streep kwam. "Het was fysiek ontzettend zwaar en ik was eigenlijk niet fit genoeg. De Hungaroring is namelijk een ontzettend zware baan. Er zijn praktisch geen rechte stukken en het circuit is een aaneenschakeling van bochten, waardoor je de hele tijd geconcentreerd moet blijven."

Ondanks deze uitdagende omstandigheden kroop Alguersuari destijd zonder enige druk op zijn schouders achter het stuur van de Toro Rosso die hij van Sébastien Bourdais had overgenomen: "Ik hield me alleen maar bezig met het besturen van de auto en lette niet op mijn rondetijden of op welke positie ik rondreed. Dat maakte het best leuk."

"Ik heb echt zin om weer terug te gaan naar de Hungaroring", vervolgt Alguersuari. "Vorig jaar was ik nog zo groen als gras, dus ik ben benieuwd naar hoe het gaat nu ik een jaar aan Formule 1-ervaring op zak heb."

Ook Alguersuari's teamgenoot, de Zwitser Sébastien Buemi, heeft zin om het Hongaarse circuit weer aan te doen. "Ik vind het echt een leuke baan", zegt hij. "Het lijkt wel wat op Monaco, ook al ligt het dan niet midden in een stad. Omdat het asfalt nogal hobbelig is, is het een fysiek zware race, maar we rijden niet vaak op dit soort circuits en er zijn ook altijd veel fans, wat het voor ons als coureurs extra leuk maakt."

"Wat racen betreft kan het er echter wel wat lastig zijn", meent Buemi. "Er is namelijk geen lang recht stuk en doordat je constant van bocht naar bocht gaat, zijn er geen mogelijkheden om te slipstreamen en wordt inhalen heel moeilijk."