Een paar maanden geleden zag de Formule 1-toekomst van Jaime Alguersuari er donker uit, nu is de Spanjaard een gevierd man.

Met zijn zesde startplaats is Jaime Alguersuari uiteraard erg tevreden. “Mijn beste prestatie ooit en voor het team de beste startplaats van het jaar – ik ben meer dan tevreden”, zegt de Toro Rosso-coureur. “Het weer heeft zeker bijgedragen aan mijn prestatie, want de auto deed het uitstekend op de intermediates.”

Vanaf de zesde plaats is een podiumplek in theorie goed mogelijk, maar Alguersuari maakt zich daar weinig illusies over. “Eerst maar eens proberen wat punten te halen. Dat is voor morgen het doel. De auto is goed, vooral ons DRS werkt nu veel beter dan voorheen.”

Teamgenoot Sebstien Buemi sloot de kwalificatie af als elfde. Normaliter voor een Toro Rosso-coureur een uitstekende uitgangspositie, maar in het licht van Alguersuari’s prestatie is Buemi toch niet helemaal tevreden. “Aan het eind van mijn beste ronde maakte ik een klein foutje en daar baal ik van”, laat de Zwitser optekenen. “Toch is elfde niet verkeerd. Ik denk dat ik wel een goed resultaat kan boeken morgen.”