*

Toro Rosso-kandidaat minder: Buemi rijdt ook in 2019 Formule E

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

20 september 2018 11:33

Toro Rosso-kandidaat minder: Buemi rijdt ook in 2019 Formule E
Sutton Images

Sébastien Buemi blijft in 2019 actief in de Formule E. De Zwitserse oud-Formule 1-coureur werd de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Toro Rosso, maar keert niet terug in de koningsklasse van de autosport. Hij gaat in de Formule E rijden voor Nissan.

Over de coureursbezetting van Toro Rosso in 2019 is nog altijd niets bekend. De geruchtenmolen draait op volle toeren en ook de naam van Sébastien Buemi zong rond in het Formule 1-paddock. De Zwitser is de huidige test- en reserverijder van Red Bull en zou in aanmerking komen voor een racezitje bij Toro Rosso in 2019.

Buemi was onlangs in Faenza bij de Toro Rosso-fabriek om een stoeltje te passen én verscheen in Singapore in Red Bull-kledij in het paddock, waardoor de geruchten alleen maar verder toenamen.

Geen Toro Rosso-Honda voor Buemi in 2019. Foto: Toro Rosso.

Vandaag maakte Nissan echter bekend dat Buemi, die van 2009 tot en met 2011 bij Toro Rosso reed, in 2019 Formule E rijdt bij Nissan. In die klasse werd de Zwitser in 2016 al eens kampioen. Daarnaast rijdt hij het WEC met Toyota, waar hij teamgenoot is van Fernando Alonso.

“Seizoen vijf wordt een nieuw begin voor mij in vele opzichten”, aldus Buemi. “Er is zoveel nieuw: de auto’s, het raceformat en de locaties. Ik kijk ernaar uit om mijn samenwerking met e.dams voort te zetten.” Buemi krijgt bij Nissan gezelschap van oud-Red Bull-junior Alexander Albon, die momenteel nog Formule 2 rijdt.

De namen Albon en Buemi kunnen dus van het lijstje Toro Rosso-kandidaten geschrapt worden. Daniil Kvyat is een optie voor 2019 en hij zou mogelijk zelfs volgende week in Rusland al aangekondigd worden. Ook Pascal Wehrlein is volgens L’Equipe kanshebber voor een racezitje. Mercedes maakte vrijdag namelijk bekend dat het Wehrlein na dit jaar laat gaan, waardoor hij in 2019 een vrij man is. Verder hoopt huidig coureur Brendon Hartley op contractverlenging, maar ook hij heeft nog geen zekerheid.

Lees meer over

Buemi Toro Rosso

Gerelateerd