Jaime Alguersuari behaalde in Zuid-Korea een zevende plaats. Een goed en hoopgevend resultaat, al weet de Toro Rosso-coureur dat dit niet alleen aan hemzelf te danken is: “De auto maakt het verschil.”

“Ik had tijdens de race soms echt het gevoel dat ik in een Red Bull, Ferrari of McLaren reed”, vertelt Alguersuari aan Motorsport-Total. “Ik kon Fernando Alonso tijdens de laatste stint weliswaar niet bijhouden omdat hij per ronde een paar tienden sneller was, maar mijn Toro Rosso was net zo snel als de Mercedes van Nico Rosberg.”

In de laatste ronde ging Alguersuari Rosberg nog voorbij en verwees hij de Duitser terug naar de achtste plaats, waarna hijzelf dus als zevende over de streep kwam en zijn beste resultaat tot op heden evenaarde. “Ik ben voor de eerste keer dit jaar echt blij en tevreden met mijn auto en mijn eigen prestatie”, zegt hij.

“Maar ik ben ook niet dom”, benadrukt Alguersuari daarna en blijft hij met beide benen op de grond staan. “Want ik weet dat de auto in de Formule 1 het verschil maakt. Dat is ook waarom iedereen op dit moment in de Red Bull van Sebastian Vettel wil rijden, want iedere coureur wil de best mogelijke auto hebben.”

“We moeten het echter doen met de bolide die we tot onze beschikking gesteld krijgen”, weet de Toro Rosso-coureur, die er overigens op rekent dat hij tijdens de nog resterende races over een betere auto zal beschikken. “Ik weet namelijk zeker dat we bij Toro Rosso iets hebben gevonden waardoor we een stap vooruit hebben gemaakt. In India, Abu Dhabi en Brazilië zullen we dus nog sterker zijn.”