Het slotoffensief van Scuderia Toro Rosso begint indrukwekkende vormen aan te nemen. Vandaag eindigde Jaime Alguersuari opnieuw ‘gewoon’ in de punten. Zijn team staat nu op gelijke hoogte met Sauber.

En de Spanjaard weet het zeker: hij en Sébastien Buemi gaan de Zwitserse renstal verslaan. Al is het aandeel van Alguersuari de laatste wedstrijden groter.  In Zuid-Korea pakte hij al zes punten, nu vier. Buemi kan dat niet zeggen en heeft vijftien punten tegenover Alguersuari’s 26.

“Ik ben heel blij. Dit was opnieuw een goede race van ons”, vertelde de Spanjaard na afloop. “We waren net zo competitief als in Korea. Hierdoor kon ik Bruno Senna en Adrian Sutil inhalen. Ik eindigde ook voor de Saubers en ik denk dat dat een goede afspiegeling is van de huidige rangorde. Het is bemoedigend dat we sneller zijn dan Renault.”

“Ik ben heel blij dat we dankzij de vier gepakte punten nu op gelijke hoogte staan met Sauber. Ik kijk uit naar de resterende twee races omdat ik denk dat we voor ze kunnen eindigen. Heel jammer voor Sébastien, maar ook voor het team, dat hij niet is gefinisht. Hij zal echter snel weer punten pakken.”

De Zwitser finishte niet dankzij een mechanisch probleem. “Daar baal ik van omdat ik een goede race reed. Toen ik uitviel had ik net Hamilton ingehaald. Ik reed achtste en was daar ook gefinisht. Het is moeilijk te verkroppen dat je dan uitvalt. We waren echter snel dus hopelijk pakken we in de laatste twee races wel punten.”