Paul di Resta heeft een goede afstelling weten te vinden voor het Yas Marina Circuit en heeft zich daardoor als twaalfde gekwalificeerd. Adrian Sutil slaagde daar niet in en werd achttiende.

“Ik ben best tevreden met de twaalfde plek”, deelt Di Resta mede. “Deze startplaats geeft ons een redelijke uitgangspositie voor morgen en ik heb er dan ook vertrouwen in dat we punten kunnen scoren.”

“Ik heb namelijk de indruk dat de auto, hoewel hij het hier al het hele weekend prima doet en ik een goed gevoel heb achter het stuur, in de race beter zal zijn dan hij in de kwalificatie al was”, legt de Schot uit. “Natuurlijk wacht ons eerst nog een lange wedstrijd, maar we gaan proberen om mede door een slimme strategie te bedenken ons een weg naar voren te banen tijdens de race.”

Adrian Sutil
Teamgenoot Adrian Sutil lukte het niet zijn Force India VJM06 naar zijn hand te zetten. “Ik heb het al sinds de vrije trainingen aan de stok met de auto”, vertelt hij. “Ik kan gewoon geen goede balans vinden en blijf het maar moeilijk hebben.”

“Voor de kwalificatie begon hebben we nog wat dingen veranderd en dat maakte het wel wat beter, maar het was alsnog niet genoeg om door te kunnen gaan naar Q2. Het viel gewoon niet op zijn plaats, met een teleurstellende achttiende plaats als resultaat”, kniest Sutil nog even na, alvorens wel te benadrukken alsnog zin te hebben in de race: “Ik ga er alles aan doen een beter resultaat te behalen.”