Fernando Alonso verheugt zich erop om op de baan de strijd aan te gaan met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Alonso wist de Duitser in verleden meerdere keren te verslaan.De comeback van Schumacher in de Formule 1 heeft ook onder de huidige coureurs wat teweeg gebracht. Jongelingen zoals Lewis Hamilton en Sebastian Vettel staan te springen het gevecht met hem aan te gaan. Ook Fernando Alonso kijkt uit naar een duel met de kampioen.

Alonso is één van de weinige coureurs in het veld die Schumacher in het verleden wist te verslaan. In 2005 en 2006 kaapte de Spanjaard met Renault de titel onder de neus van Schumacher weg.

“Het is heel bijzonder dat Michael er weer bij is”, zegt Alonso tegen de Daily Mirror. “Als je een duel of race wint, voelt het nog beter, omdat je tegen Michael hebt gereden en van hem hebt gewonnen.”

Het gevecht tussen de beide kampioenen wordt extra bijzonder dit jaar, omdat Alonso nu voor Ferrari rijdt, het team waarmee Schumacher vijf wereldtitels veroverde. “Ik maak onderdeel uit van een groot, legendarisch team. Dat voelt geweldig en ik voel me al helemaal thuis”, aldus Alonso.

Schumacher verklaarde [xlink www.formule1.nl/nieuwsbericht/10-35-10559.html}eerder{xlink] dat de MGP W01, de auto van zijn team Mercedes GP, in staat is om de titel te winnen.

LP