Ondanks zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van China is Fernando Alonso toch tevreden over zijn prestatie. De Spanjaard spreekt van een ‘ongelofelijke race’.

De eerste race in Melbourne was volgens Alonso ‘de beste race van zijn leven‘, maar op het Shanghai International Circuit heeft de Spanjaard die prestatie naar eigen zeggen misschien wel overtroffen.

“Ongelofelijk”, zegt Alonso over zijn race in China. “Mensen spinden links en rechts, waardoor we plekken cadeau kregen. We hebben voordeel gehad van de weersomstandigheden. Op een vochtige baan konden we het tempo aardig bijhouden, ondanks een tekort aan topsnelheid. Dit is een van de beste dingen die me ooit is overkomen.”

Alonso startte van P13 en klom in de moeilijke omstandigheden op de baan snel op naar de achtste plaats. Na 33 ronden moest de tweevoudig wereldkampioen echter opgeven met een kapotte aandrijfas. De Spanjaard lag op dat moment achtste en was net voorbijgereden door landgenoot Carlos Sainz van Toro Rosso.

F1 Alonso McLaren

Carlos Sainz was zijn landgenoot uiteindelijk de baas.

Het team van McLaren betaalt volgens Alonso nog steeds de prijs voor het gemis van waardevolle testtijd in Barcelona. “We ontdekken elke race weer nieuwe problemen”, zegt hij. “Hopelijk wordt de auto snel betrouwbaar, zodat we races kunnen uitrijden.” Aanstaand weekend trekt het Formule 1-circus naar Bahrein en kunnen hij en McLaren het opnieuw proberen.