Fernando Alonso zette eind 2018 (voorlopig?) een punt achter zijn actieve Formule 1-carrière, maar kruipt aanstaande dinsdag en woensdag alweer achter het stuur om te testen in Bahrein.

Zo heeft Alonso’s Formule 1-pensioen als hij dinsdag op het Bahrain International Circuit de pits uitrijdt, in zekere zin, maar twee races geduurd. De tweevoudig wereldkampioen stapt dinsdag en woensdag in bij McLaren, het team waarvoor hij in zijn laatste vier jaar in de Formule 1 reed en aan verbonden is gebleven als ambassadeur en adviseur.

Lees ook: Alonso wordt ambassadeur van McLaren, gaat testen in 2019 en 2020

Normaal gesproken mag een team tijdens een tussentijdse test maar één auto inzetten, maar McLaren is aangewezen bandentestwerk te doen voor Pirelli en mag dus een tweede MCL34 de baan opsturen – en dat is de bolide die Alonso zal besturen. Hij krijgt dinsdag de hele dag in de ‘Pirelli-auto’, woensdag deelt hij die met Carlos Sainz.

Sainz en zijn vaste McLaren-teamgenoot Lando Norris delen op de dinsdag in Bahrein de ‘reguliere’ McLaren, die Norris vervolgens op woensdag in zijn eentje tot zijn beschikking heeft.

McLaren had al aangekondigd dat de 37-jarige Alonso dit seizoen voor het team zou testen, met Alonso zelf die de rol gebruikt om ‘up-to-date te blijven’ voor een eventuele comeback. Sinds hij aankondigde de Formule 1 te verlaten, heeft Alonso de deur namelijk telkens ruim open gehouden voor een terugkeer onder de juiste omstandigheden.

Lees ook: Alonso gebruikt McLaren-rol om ‘up-to-date’ te blijven voor eventuele comeback