Na het sterke optreden in Frankrijk heeft Alpine een duidelijk doel voor dit seizoen: de vierde plek bij de constructeurs veiligstellen. Alpine-CEO Laurent Rossi weet dat het ‘niet makkelijk’ zal worden, maar heeft vertrouwen in zijn team en coureurs.

Voor het raceweekend in Frankrijk stonden McLaren en Alpine op gelijke hoogte, maar door de zesde plek van Fernando Alonso en achtste plek van Esteban Ocon eiste de Franse renstal de vierde plek bij de constructeurs op. Alpine staat op 93 punten, McLaren heeft er 89.

Alpine-CEO Laurent Rossi was zeer tevreden met het resultaat en heeft nu zijn verwachtingen voor dit seizoen bijgesteld. “We moeten er alles aan doen om de vierde plaats bij de constructeurs te behouden”, zegt Rossi. “Het zal niet makkelijk worden, maar we moeten constant met updates komen en voor de rest van het seizoen sterke raceweekenden neerzetten, zoals we in onze thuisrace in Frankrijk hebben gedaan”, aldus de Fransman.

Lees ook: Sterk optreden Alonso helpt Alpine om McLaren in te halen in strijd om vierde plek in WK

Voor Alonso kwam de zesde plaats – waarmee hij beide McLarens achter zich hield – als een verrassing, zeker omdat hij in de kwalificatie een halve seconde tekortkwam. “Het was een goede start, van zeven naar vijf, mét wat risico”, zei Alonso in gesprek met Viaplay. Door de hoge temperaturen was het wel van belang om op de banden te letten. “Dat was lastig, we maakten ons veel zorgen om de slijtage, maar het was beter dan verwacht en de safetycar heeft ons geholpen. Het was een goede zondag voor ons”, aldus de Spanjaard.