Er lijkt een bijzondere samenwerking te komen tussen Alpine en AlphaTauri, zo meldt Motorsport.com. Alpine zou namelijk een test voor IndyCar-coureur Colton Herta voorbereiden, waarbij het Franse team hoopt dat zij hierdoor Pierre Gasly kunnen overnemen voor 2023.

Herta staat op de radar van AlphaTauri, al heeft de 22-jarige Amerikaan niet genoeg superlicentiepunten. Hij staat op 32 van de 40 punten en zou zo dus niet in de Formule 1 kunnen rijden. Red Bull hoopt op een uitzondering van de FIA voor Herta op deze regel, al stuit dat al op weerstand van meerdere teams. Ook Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft zich tegen zo’n uitzondering uitgesproken.

Lees ook: De Vries geen voorstander van uitzondering voor Herta: ‘Zou F1-ladder om zeep helpen’

Het lijkt er voorlopig ook niet op dat Herta een uitzondering gaat krijgen, wat volgens Nyck de Vries zou kunnen leiden tot problemen in de Formule 1-ladder, waar meer coureurs dan om een uitzondering zouden vragen.

Volgens Motorsport.com doet Red Bull er alsnog alles aan om Herta voor te bereiden op een overstap naar de Formule 1. Daarbij krijgt het hulp van Alpine, dat een Formule 1-test op de Hungaroring zou voorbereiden. Dat zou oorspronkelijk een test zijn voor reservecoureur Oscar Piastri, maar nu bekend is dat hij naar McLaren vertrekt wil Alpine die kilometers aan Herta geven.

Lees ook: Interesse van AlphaTauri komt als een verrassing voor Herta

Op die manier zou Alpine zichzelf namelijk aan een deal met AlphaTauri kunnen helpen. Het team hoopt namelijk Pierre Gasly naast Esteban Ocon te kunnen zetten voor 2023, maar Red Bull heeft al aangegeven dat dat alleen gebeurt als Herta bij AlphaTauri aan de slag kan gaan. Mogelijk is De Vries ook aanwezig bij die test van Alpine, om een duidelijker beeld te krijgen van de 27-jarige Nederlander, die veel lof kreeg voor zijn debuutrace op Monza.