Sauber is er ook in de finalerace niet in geslaagd te scoren. 2014 is daarmee het eerste puntloze – en dus ook slechtste – jaar uit de geschiedenis van het Zwitserse team geworden.

“Dat onze vijftiende en zestiende plaats in deze race typerend zijn voor ons jaar, is zeer teleurstellend”, geeft teambaas Monisha Kaltenborn toe. “Iedereen in het team heeft het hele seizoen door enorm hard gewerkt, maar we hebben onze doelen niet bereikt”, zo moet ze constateren.

“We hebben heel 2014 geen punten gescoord. Dat is ons nog nooit eerder overkomen. Er zijn veel redenen voor, maar het heeft geen zin nu mensen de zwartepiet toe te spelen”, vindt Kaltenborn, die coureurs Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez – en ook testcoureur Giedo van der Garde – nog bedankt voor bewezen diensten, aangezien ze allemaal vertrekken.

Woorden van dank worden ook gesproken door diezelfde Gutiérrez en Sutil, die wat de race zelf betreft niet al te veel te zeggen hebben. “Ik heb van het begin tot het eind geknokt. Mijn strategie was agressief, maar pakte goed uit”, aldus Gutiérrez, die alsnog niet verder kwam dan P15.

Sutil kwam in zijn kielzog als zestiende over de streep. “Het was een normale race”, meldt hij. “Ik had een goede start, maar verloor flink wat posities toen Kevin Magnussen tegen me aanreed. Of ik daar schade bij opliep, weet ik eigenlijk niet. Over het algemeen was onze pace echter niet goed genoeg, terwijl het ook een fout was om van twee naar drie stops over te stappen. Een beter resultaat dan dit zat er daardoor niet in.”