Paul di Resta is een toekomstige wereldkampioen. Dat is de mening van zijn manager Anthony Hamilton, die denkt dat zijn pupil alles in huis heeft om een grote jongen in de Formule 1 te worden.

Di Resta, die vorig jaar de titel in de DTM pakte, is aan zijn debuutseizoen in de Formule 1 bezig bij Force India en maakt geregeld indruk door sterke races te rijden, punten te pakken en zich voor zijn meer ervaren teamgenoot Adrian Sutil te kwalificeren.

Hoewel Sutil met een score van 28 punten nog wel voor staat op Di Resta, hoeft die zich voor zijn voorlopige totaal van 20 ook allerminst te schamen. Di Resta’s manager Anthony Hamilton – de vader en voormalige manager van Lewis Hamilton – is dan ook zeer onder de indruk van de coureur: “Ik ben heel trots op hem”, verkondigt hij in gesprek met The Independent.

“Paul is extreem koel en ja, hij is wat stil, maar wat hij op de baan laat zien is veel belangrijker dan wat hij zegt”, vindt Hamilton. “Als je, zoals Paul, geen grote geldschieters achter je hebt staan en op basis van je erelijst en kwaliteit de Formule 1 in bent gekomen, kun je het je namelijk niet veroorloven om domme dingen te zeggen of slecht te presteren.”

“De sleutel tot succes is voor Paul dan ook om weinig te zeggen, maar veel te laten zien. Als hij eenmaal een gevestigde naam is, kan hij zich vervolgens wat meer openstellen, maar voorlopig moet hij zich niet met dat soort dingen bezighouden en gewoon op de baan zijn werk doen.”

“Paul is namelijk in elke klasse waarin hij heeft geracet kampioen geworden, en ik geloof ook dat hij in de toekomst wereldkampioen kan worden in de Formule 1”, stelt Hamilton. “Wat de opstapklassen betreft is Pauls CV namelijk indrukwekkender dan dat van de huidige en aanstaande wereldkampioen Sebastian Vettel, dus ik verwacht dat Paul net zulke dingen gaat laten zien als Vettel.”