Toro Rosso sluit de vrijdag in Korea af met een slecht gevoel. Het team is ontevreden met de balans van beide auto’s met als resultaat dat de prestatie ook te wensen over liet.

Met twee keer de vijftiende tijd was Jean-Eric Vergne’s optreden constant, maar dat is dan ook de enige positieve draai die we eraan kunnen geven.  De Fransman zelf is ook allerminst tevreden. “We hebben een problematische vrijdag. De balans van de auto zorgt voor het grootste probleem. We weten nog niet zeker wat het probleem veroorzaakt, dus zal het een lange nacht worden van data bestuderen om tot een oplossing te komen.”

Volgens Vergne voelde de auto gek genoeg in de eerste vrije training beter aan. “We zijn dus niet blij met hoe de auto nu reageert. Maar ik geloof dat er mogelijkheden genoeg zijn om hier beter te presteren. We moeten gewoon flink puzzelen en het morgen opnieuw proberen.”

Teammaat Daniel Ricciardo heeft een vergelijkbaar verhaal. Hij moest zich tevreden stellen met een zeventiende en zestiende tijd. “Helaas stonden vanaf de eerste sessie achteraan omdat de snelheid er simpelweg niet was. We dachten dat we het konden oplossen voor VT2, maar dat is ons niet gelukt. Ik denk dat deze baan ons wel ligt, maar het zal op het laatste moment aan komen of we hier competitief zullen zijn of niet.”