McLarens Kevin Magnussen heeft de tweede testdag in Bahrein als snelste afgesloten, maar het grote verhaal is toch dat het zo door problemen gehinderde Red Bull eindelijk een aardig geslaagde dag had.

Toegegeven, één zwaluw maakt nog geen zomer en zelfs met een totaal van 59 ronden staan Red Bull en Sebastian Vettel niet bovenaan de lijst met de meeste afgelegde ronden, maar het feit dat de RB10 en achterin geplaatste Renault-motor Vettel in staat stelden zonder grote problemen zoveel te rijden, is goed nieuws voor de zo problematisch aan de wintertests begonnen kampioenschapscombinatie.

Dat Vettel ‘slechts’ een zevende tijd reed nemen ze bij Red Bull ongetwijfeld graag voor lief, aangezien ze daar toch nog niet naar de tijden kijken. Bij een aantal andere teams deden ze dat zo te zien wel, want behalve dat Magnussen snel onderweg was in zijn McLaren, werkten ook Williams-coureur Valtteri Bottas en Force India’s Nico Hülkenberg een aantal korte, snelle runs op zachte(re) banden af.

Nadat Fernando Alonso tot het middaguur de toon had gezet, nam Bottas kort daarna het stokje over van de Ferrari-kopman. Nico Rosberg dook daar vervolgens onderdoor, maar zijn naam stond niet lang bovenaan, want Hülkenberg verbeterde de snelste tijd kort daarop, rijdende op de zachte band.

Magnussen
Terwijl de tijd van Hülkenberg ruime tijd bleef staan, werkten Alonso en Rosberg in gezelschap van Caterham-coureur Kamui Kobayashi wat langere runs af. Toen de klok – na een korte door Esteban Gutíerrez veroorzaakte rode vlag – vervolgens aangaf dat er nog een uur te gaan was, kwam Magnussen de baan op.

Magnussen had in de ochtend slechts acht ronden gereden en daarna vooral in de pits gestaan, maar zijn eerste run in de middaguren – op supersofts – was direct veruit de beste van de dag: met een 1:34.9 dook hij anderhalve tel onder de tijd van Hülkenberg.

In de slotminuten werd het vervolgens nog aardig druk op de baan, maar de tijd van Magnussen bleef staan. Ondanks de drukte was de enige verrassing van de slotminuten echter dat Kobayashi zijn tijd prompt met twee seconden verbeterde en zo nog boven Vettel – maar ruim achter de topvijf – kwam te staan op P6.

Voor de teams van Lotus en Marussia was het voor de tweede keer op rij moeilijke dag: Romain Grosjean reed achttien rondjes in zijn Lotus en Max Chilton eentje minder in de Marussia. Gisteren kwam Lotus slechts tot acht ronden en Marussia tot drie.

De tijden van de tweede dag dag in Bahrein: 

Positie Coureur Team Snelste tijd Ronden
1 Kevin Magnussen McLaren 1:34.910 46
2 Nico Hülkenberg Force India 1:36.445 59
3 Fernando Alonso Ferrari 1:36.516 97
4 Nico Rosberg Mercedes 1:36.965 85
5 Valtteri Bottas Williams 1:37.328 116
6 Kamui Kobayashi Caterham 1:39.855 66
7 Sebastian Vettel Red Bull 1:40.340 59
8 Jean-Éric Vergne Toro Rosso 1:40.609 58
9 Esteban Gutiérrez Sauber 1:40.717 55
10 Romain Grosjean Lotus 1:41.670 18
11 Max Chilton Marussia 1:42.511 17