Azerbeidzjan ontpopt zich steeds meer tot de smaakmaker op de Grand Prix-kalender. Na de knotsgekke race van vorig seizoen, was het opnieuw smullen geblazen. Ook naast de baan was er genoeg te zien. Kijk je mee?

GP Europe Baku

Azerbeidzjan was een toeristische trekpleister in de jaren 80, maar wegens de oorlog in de 90’er jaren kreeg het imago van Azerbeidzjan als toeristische bestemming een flinke knauw. Sinds begin deze eeuw komt het toerisme weer wat op gang. De meeste toeristen komen vooralsnog uit Rusland, Turkije, Iran en India. Toerisme moet echter een belangrijke inkomstenbron worden voor de regering, vandaar dat er kosten noch moeite gespaard wordt om Bakoe – eerder al met het hosten van het Eurovisie Songfestival en nu met de Formule 1 – internationaal op de kalender te zetten. Dat doen ze goed, maar zeg eens eerlijk: zou jij er heen gaan op vakantie?

GP Europe BakuDit meisje stond op de grid, dus valt ze wat ons betreft onder de noemer: gridgirl.

Nico Hulkenberg fanEn de award voor best geklede fan gaat naar…

Lewis HamiltonLewis Hamilton is zo ontzettend geëmancipeerd. Hij laat zijn assistente zijn scooter tillen, terwijl hij zijn vlechtjes showt.

Helmut MarkoNiet alleen Koning Willem-Alexander vierde op 27 april zijn verjaardag, ook Red Bull-adviseur Helmut Marko was jarig. Hij werd 75. Proost Helmut!

Max Verstappen vloggerHallo allemaal, welkom bij weer een nieuwe vlog. Vandaag gaan we het hebben over..

Flavio Briatore en Bernie EcclestoneDe ‘boevenclub’ reunited, Flavio Briatore (l) en Bernie Ecclestone.

Hamilton spandoekDeze man heeft voorspellende gaven.

Fernando AlonsoEn Fernando Alonso steekt zijn tong uit naar iedereen. En terecht. Waar ieder ander de auto aan de kant had geparkeerd, stuurde hij de McLaren op twee banden naar de pits. Met een gehavende wagen reed hij verder en eindigde hij bovendien als zevende. Chapeau!