De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook zou wederom interesse hebben om in de Formule 1 aan de slag te gaan en erover denken zich aan te bieden voor 2020 en daarna.

Na 2019 loopt de overeenkomst tussen de huidige bandenmonopolist Pirelli en de Formule 1 namelijk af. Voor 2020 en verder zoekt de Formule 1 dus naar één of meer bandenleveranciers, want beide opties behoren tot de mogelijkheden.

Hankook levert al enige jaren banden in de DTM en Europese Formule 3. Foto: FIA Formule 3.

Hankook zou daarbij wel interesse hebben, bericht het Duitse Auto, Motor und Sport. Het is niet voor het eerst dat de Zuid-Koreaanse firma interesse toont: in 2013 deed Hankook dat ook al eens, net als in 2010, alvorens Pirelli voor 2011 gekozen werd.

Pirelli verklaarde in 2012, alvorens de deal tussen de Italiaanse bandenfirma en de sport werd verlengd, nog dat het geen interesse had in een bandenoorlog. Inmiddels lijkt Pirelli er verdeeld over te zijn.

Topman Marco Tronchetti Provera zei eind 2017 open te staan voor een bandenoorlog, terwijl motorsportchef Mario Isola het begin dit jaar een slecht idee noemde vanwege de kosten en omdat het de verschillen tussen de teams groter zou maken.

Pirelli wil haar eind dit jaar aflopende deal graag verlengen, mits de commerciële en sportieve voorwaarden juist zijn. Pirelli is sinds 2011 de enige bandenleverancier in de Formule 1. Voor 2020 of 2021 denkt de sport overigens aan de introductie van 18-inch wielen.