Rubens Barrichello rijdt op 9 december de laatste Braziliaanse stockcarrace op Interlagos. Het gaat om een gastoptreden van de veertigjarige IndyCar-coureur.

De Braziliaan was tot vorig jaar actief in de Formule 1 en heeft een recordaantal Grands Prix-starts op zijn naam staan. Dit jaar reed hij samen met boezemvriend Tony Kanaan voor KV Racing in het IndyCar-kampioenschap. Nu gaat Barrichello zijn horizon verder verbreden.

“Ik kijk al lange tijd elke stockcarrace en ik wist dat ik ooit een keer aan de start zou staan”, aldus de voormalig Ferrari-coureur. Barrichello rijdt niet voor niets mee. Hij zou alleen gaan racen als er een kleine negentigduizend euro zou worden gedoneerd aan het kinderfonds dat hij met Kanaan heeft opgericht.

“Ik kon het aanbod vervolgens niet weigeren. De kinderen hebben, terwijl de race nog moet worden verreden, al gewonnen. Ik ken de auto’s alleen van televisie. Als ik straks in de wagen zit, zie ik niet eens de wielen! Dit jaar heb ik al een aardige omschakeling moeten maken toen ik IndyCar ging rijden dus nu moet de knop weer om.”

“Ik ga een paar keer testen, maar het gaat vooral om het goede doel”, besluit Barrichello, die op 14 oktober voor de eerste keer in zijn Peugeot 408 plaatsneemt op het circuit van Curitiba.