Ondanks een nulresultaat in Hockenheim gelooft Rubens Barrichello dat Williams dit jaar vierde kan worden bij de constructeurs: “Onze goede vorm is geen incident.”

Na goede races in Valencia en Silverstone zag het er afgelopen weekend wederom veelbelovend uit voor Williams: op zaterdag plaatsten beide coureurs zich zonder al te veel moeite voor Q3, maar dat goede werk deden de heren op zondag al snel teniet door een slechte start te maken en vervolgens niet hoger te eindigen dan twaalfde en dertiende.

Ondanks deze domper is Barrichello er echter zeker van dat Williams zich gedurende de tweede seizoenshelft vaker van voren zal laten zien om mee te doen om de punten. "Onze goede prestaties op drie verschillende circuits, waar we telkens bij de toptien zaten, tonen aan de we geen eendagsvlieg zijn", zegt hij tegen Motorsport-Total.

Hoewel Williams op het moment slechts zevende staat in het teamklassement is het volgens Barrichello nog mogelijk om best of the rest te worden: "Red Bull, Ferrari en McLaren zijn buiten bereik, maar als we ons op dezelfde manier doorontwikkelen als waarop we dat de afgelopen races hebben gedaan, kunnen wij het vierde team worden."

Om dit te bewerkstelligen richt men zich op de Williams-fabriek in Grove dan ook vooral op het doorontwikkelen van de huidige auto en staat de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar – ook omdat het technische reglement nog niet definitief is – voorlopig op een laag pitje. "We willen eerst alle problemen van de FW32 begrijpen voordat we ons op de auto voor 2011 richten", verdedigt Barrichello deze keuze. "Onze auto is al aanzienlijk beter geworden in de snelle bochten, maar er ligt nog ruimte voor verbetering wat de tractie en remstabiliteit betreft."