Rubens Barrichello wil het incident met Michael Schumacher in Hongarije naast zich neerleggen. “We moeten verder”, aldus de Braziliaan.

“Ik heb veel waardering voor zijn prestaties, maar koester geen verlangen om hem als vriend te hebben”, zegt Barrichello tegenover persbureau Agencia Estado. Toch wil hij graag een professionele relatie vasthouden. “Het leven gaat om respect voor anderen en vergeving.”

Om zijn tiende plaats in de race te verdedigen, drukte Schumacher zijn voormalige teamgenoot bij Ferrari bijna in de pitmuur. Op zijn website erkende de Duitser dat zijn actie te ver ging en accepteerde hij zijn straf. In België moet Schumacher tien startplaatsen inleveren.

Een persoonlijke verontschuldiging aan het adres van Barrichello is echter uitgebleven. “Ik heb geen telefoontje gehad”, aldus Barrichello tijdens een kartevenement in Sao Paulo. “Ik denk er het mijne van, maar hou me stil. Onze tijd bij Ferrari mag in ieder geval niet leiden tot vijandelijkheid op de baan. Dan zouden we elkaar kunnen verwonden.”