De BBC stopt met het uitzenden van Formule 1. De Engelse zender geeft de rechten door aan Channel 4. Slechts nieuws voor Nederlandse fans, want Channel 4 is in Nederland niet op het open net te zien.

De BBC moet bezuinigen en bespaart door met de Formule 1 te stoppen in één klap ‘een aanzienlijk deel’ van de 47 miljoen euro die alleen al door BBC Sport bezuinigd moet worden, zo rechtvaardigt de omroep – die in totaal maar liefst 200 miljoen euro moet besparen – haar beslissing.

De BBC zond de afgelopen jaren nog maar de helft van de races live uit, maar voor Nederlandse fans verdwijnt zo dus wel een mogelijkheid om via het open net (gratis) naar races te kijken, als alternatief voor betaalzender Ziggo Sport Totaal.

F1 op tv
In Nederland zal er voor klanten van Ziggo in 2016 alsnog de mogelijkheid zijn om races gratis en live te zien via Ziggo Sport, maar welke Grands Prix dit kanaal gaat uitzenden, staat nog niet vast.

Klanten van andere televisieaanbieders zijn op betaalzender Ziggo Sport Totaal aangewezen, of op het Duitse RTL, al zit ook die laatste zender niet standaard in alle zenderpaketten. Belgische Formule 1-fans kunnen daarnaast via betaalzender Sporting Telenet Formule 1 kijken.

Een andere mogelijkheid is om via satelliet-tv te kijken, al verschillen de mogelijkheden daarbij per aanbieder.