Met Nico Hülkenberg op de negende stek en Sergio Pérez daar één positie achter kijkt het team van Force India in zijn geheel terug op een prima kwalificatie.

“Ik ben hier best tevreden mee”, meldt Hülkenberg. “Dit is zo ongeveer waar we op gerekend hadden. Over een enkele ronde zijn we niet geweldig snel, maar we zitten toch bij de eerste tien en dat levert een mooie uitgangspositie op voor morgen.”

Volgens Hülkenberg is dat dubbel mooi omdat het er voor de race van morgen goed uitziet voor zijn team. “Onze pace tijdens lange runs ziet er veelbelovend uit, dus het is fijn dat we in een positie zijn daar het meeste van te maken. Daarnaast is het hier flink heet, wat eveneens gunstig is aangezien we het tot op heden goed hebben gedaan tijdens de warmere Grands Prix”, aldus de thuisrijder.

Pérez
Voor Sergio Pérez was het halen van Q3 en de toptien nog even spannend na ‘een klein probleem in Q2’. “Maar de jongens hebben geweldig werk geleverd door de auto toch goed te prepareren en ik ben dan ook heel blij met dit resultaat”, vertelt de Mexicaan.

Net als Hülkenberg denkt Pérez eveneens dat het morgen nóg beter kan uitpakken voor Force India: “Ik ga er van uit dat we dan sterker zijn. Zeker als het droog blijft en op het managen van de bandenslijtage aankomt, kan deze Grand Prix ons wel eens een goed resultaat opleveren.”

Fernley
Adjunct-teambaas Robert Fernley onderschrijft de woorden van zijn coureurs. “We mogen tevreden zijn met dit resultaat en het feit dat we met twee auto’s in de toptien in een goede uitgangspositie zitten voor de race. Door onze sterke racesnelheid kunnen we denk ik met de teams voor ons vechten en als we het qua strategie dan ook goed doen, kunnen we hier veel punten pakken.”