*

Beitske Visser blijft in Formule Renault 3.5 met AVF

Daan de Geus

Daan de Geus

23 december 2014 16:18

Beitske Visser blijft in Formule Renault 3.5 met AVF
AVFormula

Beitske Visser plakt er een tweede jaar in de Formule Renault 3.5 aan vast. De negentienjarige Nederlandse blijft het team van AVF trouw.

Visser finishte in 2014 met elf punten achter haar naam als 21e in het Formule Renault 3.5-kampioenschap, nadat ze in de winter van 2013 en 2014 had besloten de stap van de Duitse Formule ADAC naar de hoogste klasse in de Renault World Series te maken.

Visser werkte recentelijk tests af in de GP2 en Formule 3, maar houdt dus vast aan de klasse en het team waar ze in 2014 in en voor uitkwam: “Ik heb hoogte- en dieptepunten gekend in de Formule Renault 3.5, maar heb genoten van de uitdaging. Door de steun van de mensen bij AVF heb ik me ook continu verbeterd en ben ik de top steeds dichter genaderd. Ik twijfel er dan ook niet aan dat we in 2015 een verdere stap vooruit zullen zetten en daar hopelijk veel plezier aan gaan beleven. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer in de auto te stappen en met de voorbereidingen te beginnen.”

Adrián Vallés, teambaas en eigenaar van AVF, is zeer gelukkig met het feit dat de samenwerking met een jaar verlengd is. “De stap vanuit de Formule ADAC was groot, maar Beitske heeft het geweldig gedaan. Ze is steeds beter geworden en heeft aangetoond dat ze in de top tien kan meedoen.”

“Tijdens de tests na afloop van het seizoen heeft Beitske dat onderstreept. Ze kreeg zichtbaar meer vertrouwen en ik kan er ook niet omheen dat ik er voor 2015 nu op reken dat we samen enkele top resultaten gaan behalen. Ik hoop dat we volgend jaar constant bij de beste vijf zitten.”

Visser krijgt in 2015 in ieder geval gezelschap van landgenoot Nyck de Vries in de Formule Renault 3.5. De Vries, een protegé van McLaren en in 2014 goed voor twee Formule Renault 2.0-titels, gaat voor DAMS rijden. Of Meindert van Buuren jr. – in 2014 negentiende in de FR3.5 met 21 punten – er ook een tweede jaar in de door Renault ondersteunde opstapklasse aan toevoegt, staat nog niet vast.

Lees meer over

Beitske Visser Visser