*

Beitske Visser in opleidingsprogramma Red Bull

Redactie

Redactie

30 maart 2013 10:40

Beitske Visser in opleidingsprogramma Red Bull
Formule1

De Nederlandse Beitske Visser is opgenomen in het opleidingsprogramma van Red Bull en maakt vanaf heden deel uit van het Red Bull Junior Team.

De 18-jarige Visser, die komend seizoen voor het tweede jaar op rij zal uitkomen in de Duitse Formule ADAC Masters, is de eerste vrouw die deel uitmaakt van het talentenprogramma van Red Bull.

Visser – in 2012 ondanks een flinke dosis pech en enkele blessures knap achtste in het ADAC Masters-kampioenschap – zal komend seizoen wederom in een door Motopark Academy gerunde bolide rijden, maar deze zal ditmaal in Red Bull-kleuren uitgevoerd zijn.

Het Red Bull Junior Team waarvan Visser vanaf nu deel uitmaakt, bestaat al sinds 2001 en is erop gericht ‘coureurs te ondersteunen die over het talent beschikken om een langdurige carrière in de Formule 1 te hebben’.

Red Bull-junioren rijden in verschillende kampioenschappen zoals de Formule 3, Formule Renault en dus ook de Formule ADAC Masters om ervaring op te doen en worden door Red Bull ondersteund en begeleid.

Visser is niet het enige Nederlandse racetalent dat aan een Formule 1-team verbonden is: haar generatiegenoot Nyck de Vries maakt namelijk deel uit van het opleidingsprogramma van McLaren. Daarnaast hebben ‘we’ ook nog twee coureurs die al wat verder zijn in hun loopbaan: Sauber-testcoureur Robin Frijns en natuurlijk Caterham-coureur Giedo van der Garde.

Foto: Visser in 2012 op Oschersleben.

Lees meer over

Red Bull Visser