De Grote Prijs van India – die dit seizoen voor het eerst gehouden wordt – is een thuiswedstrijd voor het team van Force India en zodoende de belangrijkste race van het jaar voor de renstal.

Teambaas Vijay Mallya laat in zijn vooruitblik op het weekend in India blijken dat het belangrijke dagen voor hem worden: “Ik ben al dertig jaar in de autosport actief en het is een grote passie van mij. Het is daarnaast altijd een droom van me geweest om India een Grand Prix te zien organiseren. Dat het er nu van komt, doet me dus erg veel en maakt me bovendien erg trots.”

“Dit is namelijk een hele belangrijke stap voor de autosport in India en wij van Force India kijken er dus allemaal vol enthousiasme naar uit”, vervolgt Mallya. “Het wordt een belangrijk weekend voor ons en we gaan onze uiterste best doen om er als team zo goed mogelijk voor de dag te komen”, benadrukt hij verder.

“Daarnaast wil ik persoonlijk van elk moment genieten en eraan bijdragen dat dit een geweldig evenement wordt, zodat de Formule 1 in India een rol van betekenis kan gaan spelen.”

Coureur Paul di Resta weet op zijn beurt hoe belangrijk het komende weekend voor zijn renstal en werkgever is: “Dit is voor ons als Force India zijnde een ontzettend belangrijke race op een hele speciale plaats.”

“Het is de eerste Formule 1-race in India en een grote kans voor onze sport om zich aan het Indiase volk te te tonen. Vijay heeft wat dat betreft al belangrijk voorwerk gedaan door Force India op te richten, maar een Grand Prix is de logische volgende stap om de Formule 1 nog bekender te maken in India.”

Wat de race zelf betreft, heeft Di Resta er wel vertrouwen in. “We gaan het onderste uit de kan halen”, bezweert hij. “Qua punten is elke race natuurlijk gelijk, maar een sterk resultaat in India is gevoelsmatig toch een stuk specialer. We zullen in India waarschijnlijk volop in de schijnwerpers staan, maar we gaan onze best doen om punten te pakken.”

Ook Di Resta’s teamgenoot Adrian Sutil zet in op een aansprekend resultaat in het thuisland van zijn team: “We gaan als het goed is veel steun van het publiek genieten, dus het zou geweldig zijn als we onze fans een reden geven om te juichen.”