In navolging van directeur Graeme Lowdon en teambaas John Booth verlaat ook de hoog aangeschreven technisch adviseur Bob Bell het team van Manor. Dat bericht Motorsport.com.

Hoewel het vertrek van Lowdon en Booth nog niet officieel is, is het een publiek geheim dat de twee Britten Manor verlaten omdat ze een andere toekomstvisie voor het team hebben dan teameigenaar Stephen Fitzpatrick heeft.

Met het vertrek van Lowdon en Booth, die vanaf het prille begin betrokken waren bij het team, zouden meer ervaren personeelsleden overwegen de renstal te verlaten, meldt Motorsport.com. Technisch adviseur Bell zou de knoop zelfs al hebben doorgehakt en zijn ontslag al hebben ingediend.

Bell werd afgelopen lente nog gepresenteerd als een grote aanwinst door Manor. De Noord-Ier speelde als technisch directeur eerder een belangrijke rol bij het team van Renault in haar kampioenschapsjaren 2005 en 2006 en hielp daarna van 2011 tot en met 2013 met het opbouwen van Mercedes F1.

Bells eerdere betrokkenheid bij Mercedes, zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de motordeal die Manor voor 2016 en daarna met de Duitsers heeft gesloten. Voor Mercedes komen alle veranderingen bij Manor ook als een verrassing en Mercedes-motorsportchef Toto Wolff kijkt er met argusogen naar.

Voor hij naar Manor ging werd Bell overigens als mogelijke aanwinst van Ferrari genoemd, maar een deal bleef uit. Wel adviseerde hij Renault eerder nog wat betreft haar toekomstplannen in de sport. Bell wordt daarom ook nu weer met Renault, dat Lotus mogelijk overneemt, in verband gebracht.