Hoewel Sergio Pérez in de ochtend veel tijd verloor door een olielek, blikt iedereen binnen Force India uiteindelijk terug op een goede openingsdag in Barcelona.

Sergio Pérez noteerde in die moeizaam verlopen eerste vrije training de veertiende tijd, maar maakte in de tweede vrije training verloren tijd goed en snelde naar de negende tijd. Dat stemt de Mexicaan tevreden.

“Het is frustrerend om binnen te staan en niet te kunnen rijden, zeker als je zoals in ons geval flink wat upgrades te testen hebt, maar ik denk dat ons goed hersteld hebben in VT2. Ik ben nog niet helemaal tevreden met de balans van de auto, maar de bolide is al flink wat beter dan bij de seizoensouverture in Australië. Hopelijk kunnen we dit sterke optreden vertalen naar een goed kwalificatieresultaat.”

Hülkenberg
Nico Hülkenberg begon zijn Spaanse Grand Prix-weekend op de dertiende plaats, om zich later op de dag op te werken naar P10. Ook hij is optimistisch: “Het was een goede vrijdag en we hebben lekker veel kunnen doen. De nieuwe onderdelen hebben ons bakken met informatie opgeleverd waar we veel aan hebben in onze pogingen ons te verbeteren, maar de eerste tekenen zijn goed.”

“Ik denk dat we een flinke stap voorwaarts hebben gemaakt en ik ben dan ook tevreden met deze dag. Hier en daar zullen we nog wat moeten proberen om de balans van de auto nog verder te verbeteren, maar het fundament is gelegd.”