Met Romain Grosjean in de eerste training bij de eerste drie en Pastor Maldonado in de tweede sessie bij de eerste vijf, zat Lotus er goed bij op de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Canada.

Beide heren laten na afloop dan ook weten zeer tevreden te zijn met de aftrap van het raceweekend op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal. “Ik ben blij met hoe het ging”, vertelt Maldonado. “In VT1 lukte het me niet een echt vliegend rondje te rijden, maar de auto voelde daarna lekker aan tijdens het droge deel van de tweede training”, meldt de Venezolaan, die daarin een vijfde tijd liet noteren, nadat hij achtste was in VT1.

“We beschikken bovendien over veel topsnelheid op de rechte stukken en de auto doet het ook goed in de langzame baandelen, dus ik denk dat we morgen nog een stap vooruit kunnen zetten en wel eens een mooi weekend kunnen hebben”, aldus Maldonado.

Grosjean
Grosjean liet een derde tijd noteren in VT2 en kreeg daarna een zevende tijd op de klokken in de tweede training. “De auto voelde vanaf het begin gelijk lekker aan, want onze set-up bleek direct goed. Het is wat frustrerend dat we in VT2 testtijd verloren door de regen, maar dat gaat voor iedereen op”, relativeert de Fransman.

“Het ziet er hoe dan ook goed uit voor zaterdag. Hopelijk kunnen we in de slottraining nog flink wat dingen uitproberen, en daarna in de kwalificatie laten zien waar we toe in staat zijn. Dit is een circuit waar ik goede herinneringen aan bewaar, dus het zou fantastisch zijn hier dit weekend weer een klinkend resultaat neer te zetten”, besluit Grosjean, die in 2012 tweede werd in Montréal.