Zoals te verwachten was, is de discussie over Schumachers actie in Hongarije nog niet afgelopen. Gerhard Berger meent dat vroeger niemand opkeek van zo’n manoeuvre.

De aggresieve manier waarop Michael Schumacher in de Grand Prix van Hongarije zijn positie verdedigde tegen de aanvallende Rubens Barrichello deed heel wat stof opwaaien. Jan en allemaal deed er zijn zegje over. Ook Gerhard Berger.

De tienvoudig Grand Prix-winnaar vertelt aan de Tiroler Tageszeitung dat het in zijn tijd, de jaren tachtig en negentig, geen omstreden actie zou zijn geweest. “We zouden niet opkijken van een actie als die van Michael”, zegt Berger. “We reden harder en brutaler. Drie keer per ronde reden we elkaar de muur in, zonder klagen. Dat hoorde er gewoon bij.”

Berger heeft wel zijn inschatting van Schumachers niveau bij moeten stellen. “Voor het seizoen had ik zeker ja geantwoord op de vraag of hij kampioen zou worden. Nu zou ik nee zeggen. Nico Rosberg ligt duidelijk voor op hem. Michael probeert dat tegen te gaan met trucjes uit zijn doos van ervaring, maar het werkt niet.”