Er komt nog altijd geen einde aan de onduidelijkheid rondom de toekomst van Sergio Pérez. Volgens Force India is het zo goed als zeker dat hij volgend jaar nog steeds voor het team zal rijden. Pérez maakt vandaag echter duidelijk dat er nog geen handtekeningen zijn gezet.

Naar eerdere berichtgeving liggen zowel Renault als Williams op de loer om Pérez van Force India over te nemen. Tevens gingen er geruchten in de rondte dat de geldschieters van Pérez graag over willen stappen naar een ander team. Force India wilt daar echter niets van weten, en maakte in Italië al duidelijk dat Pérez waarschijnlijk ook volgend jaar bij het team in zal stappen.

Op zijn beurt wilde Pérez benadrukken dat er nog niets vast lag, maar merkte hij wel op iets te gaan doen wat hij “altijd al heeft gewild.” Nog voor of tijdens de Grand Prix van Singapore zou hij bekend gaan maken wat dat precies was. Schijnbaar is er toch nog een knik in de kabel gekomen.

“Ik heb het geprobeerd, en ik hoopte om mijn plannen dit weekend bekend te maken. We hebben wat vertraging, maar ik hoop dat we voor de volgende race bekend kunnen maken waar ik ga racen”, reageert Pérez op de vraag hoe het staat met zijn toekomst.

De Mexicaan maakt wel duidelijk dat hij zijn contract met Force India graag verlengt. “Ik heb altijd al gezegd dat ik blij zal zijn als ik kan blijven waar ik ben.”

Gevecht met Williams
In Monza kwam Williams beter voor de dag, waardoor Force India de vierde positie in het constructeurskampioenschap in moest leveren. Sergio Pérez stelt als doel om die positie in Singapore terug te veroveren. “We willen het gat naar Williams doen verdwijnen. Vorige race verloren we het gevecht. We wisten dat ze daar sterk zouden zijn. Hopelijk kunnen we hier dichterbij komen en ze verslaan.”

“Singapore is een fantastische plek. Een unieke race, die begint in de late uurtjes. Het ritme is volledig anders dan bij een normale race, je staat laat op en je gaat laat naar bed.”

“Ook het circuit is een grote uitdaging”, vervolgt hij zijn verhaal. “Mentaal en fysiek. Het is lastig om de race uit te rijden zonder contact of een crash. Het is altijd belangrijk om de race uit te rijden. Hopelijk kan ik hier op zondag goede punten scoren.”