Jérôme d’Ambrosio’s eerste Formule 1-race in Monaco is hem goed bevallen: “Het is echt een privilege om hier met een Formule 1-auto te rijden”, zegt hij zelfs na afloop.

D’Ambrosio kwam als vijftiende over de streep en bleef de beide HRT’s zodoende voor. Reden voor tevredenheid aldus: “Het was best een goede race voor me”, verkondigt de Belg.

“Het was vooral zaak voor me om de banden goed te houden, want we besloten gedurende de race over te schakelen op een éénstopstrategie”, gaat hij verder. “Dat ging dertig ronden lang best wel goed, maar daarna pakte ik wat marbles op met mijn banden en kreeg ik ze niet meer schoon. De beide Lotus-bolides konden me toen voorbijsteken, en dat was het dan.”

“Ondanks dat was het toch een geweldige eerste Grand Prix van Monaco voor me”, zegt D’Ambrosio. “Ik zie er naar uit hier nog veel vaker te racen. Het is echt een privilege om hier met een Formule 1-auto te rijden.”

Teamgenoot Timo Glock is wat minder positief gestemd. Hij was na dertig ronden de eerste uitvaller en dat was een teleurstelling voor hem: “Want mijn race verliep tot op dat moment best goed”, verklaart hij.

“De auto’s voor me waren iets sneller, maar ik kon ze toch aardig bijbenen en zelfs een beetje met ze vechten. Dat de achterwielophanging het begaf, was daarom jammer, al gebeurde het gelukkig op een langzaam deel van de baan.”