Voor de derde maal dit seizoen plaatste Sergio Pérez zich voor Q3. Daarin wist hij voor het eerst iemand achter zich te houden en pakte hij de negende plaats.

“Ik ben blij”, zegt Pérez dan ook niet geheel verrassend. “Het was een lastige kwalificatie, maar we hebben ons in een goede positie gekregen om morgen punten te scoren. Ik ben erg benieuwd wat ik kan bereiken vanaf mijn beste startplaats tot dusver in de Formule 1.”

Teamgenoot Kamui Kobayashi liep het laatste deel van de kwalificatie net mis, maar kan leven met zijn twaalfde startpositie. “Natuurlijk is het jammer dat ik Q3 net niet heb gehaald, maar verder was het een goede sessie voor ons”, zegt de Japanner.

“Door onze timing tegen het einde van Q2, toen we met intermediates reden op een opdrogende baan, kwam ik iets eerder onder het zwartwitgeblokt door dan de rest. Omdat de omstandigheden steeds beter werden, hield mijn tijd geen stand.”

Teambaas Peter Sauber is een tevreden man. “Vanwege de gunstige weersvoorspellingen voor zondag zijn we volledig gegaan voor een afstelling voor een droge race. We wisten dat een natte kwalificatie hierdoor lastig zou worden, maar dit resultaat is uitstekend. Beter dan we hadden verwacht.”