“Dit is een geweldig resultaat voor ons”, jubelt Vitantonio Liuzzi, die in Canada als dertiende eindigde en daar ontzettend content mee is.

“Het was een gekke race, maar hoe gekker de race, hoe beter het ons bevalt”, zegt Liuzzi. “Dit is een geweldig resultaat voor ons. Je moet in dit soort wedstrijden een gokje durven nemen en wij hebben alle juiste keuzes gemaakt”, meent de Italiaan.

“Het team heeft het bovendien geweldig gedaan bij de pitstops en we hebben sinds zaterdag – waar we het in de kwalificatie ook al goed deden – geen enkele fout gemaakt”, gaat hij verder met zijn lofzang.

“Dit is ons beste resultaat van het seizoen, maar het is tegelijkertijd ook slechts een beginpunt: we hopen het in de toekomst namelijk nog beter te doen.”

In de andere HRT kwam Liuzzi’s teamgenoot Narain Karthikeyan aanvankelijk als veertiende over de finish, maar hij heeft nog een tijdstraf gekregen omdat hij de chicane afsneed en Timo Glock van de baan duwde.

De coureur uit India – die zodoende als zeventiende geklasseerd wordt – spreekt overigens eveneens over een interessante race, met in ieder geval één opmerkelijk voorval: “Er was mij niet verteld dat ik slicks zou krijgen bij mijn pitstop. Bij het uitrijden van de pits dacht ik dus dat ik nog op intermediates stond en dat resulteerde in een behoorlijke glijpartij en positie verlies.”

“Behalve dat was het echter een erg vermakelijke race, waarin ik zelfs een aantal auto’s kon inhalen. Ik ben verder ook erg blij dat ik de wedstrijd heb uitgereden.”